linie do chleba, piece rurowe, ubijaczki

LINIE DO CHLEBA

 

UBIJACZKI

 

PIECE RUROWE

 

KRAJALNICE DO CHLEBA

 

PIECE OBROTOWE

 

 

WYPIEKI DOSKONAŁE – PIECE OBROTOWE

 

piece obrotowe

 

 

 

W branży piekarniczo – cukierniczej bardzo dużym powodzeniem cieszą się wszelkiego typu piece obrotowe. To całkowicie zrozumiałe jest jeśli pod uwagę weźmiemy takie czynniki jak np. prosta i bezpieczna obsługa, bezawaryjność, bardzo duża wydajność i efektywność oraz jakość samych wypieków. Warto dodać, że piece obrotowe mogą pracować w trybie ciągłym, czyli praktycznie 7 dni w tygodniu prze 24 godziny na dobę. Widzimy więc, że tego typu maszyny to prawdziwe Terminatory piekarnictwa.

 

Na rynku mamy duży wybór pieców obrotowych. Do najbardziej znanych producentów możemy zaliczyć np. firmy Sveba Dahlen, Verona Forni, Roto Real SP i inne. Każdy z producentów oferuje różne modele pieców obrotowych, tak więc bez większego kłopotu każda piekarnia może z łatwością dobrać piec do własnych potrzeb. Przykładowo firma Verona Forni oferuje piece obrotowe w wersji Medio i Maxi. Modele te różnią się między sobą głównie wielkością blach do wypieków, a tym samym wydajnością. I tak, piece obrotowe z serii Medio dysponują blachami w rozmiarach odpowiednio 600X 800 mm. Seria Maxi to z kolei blachy o rozmiarach 800X800mm lub 800 X 1000mm. Każdy z tych pieców to wózek na 18 blach.

 

Warto dodać, że pracę pieców obrotowych nadzoruje automatyka, co sprawia, że praca człowieka sprowadza się praktycznie tylko do załadunku surowca i wyładunku ostatecznego wypieku.